HATAY DENİNCE
Hatay ilin adı, Antakya Merkez ilçenin adıdır. Saint Pierre Kilisesi, Mozaikleriyle ünlü Arkeoloji Müzesi Antakya'dadır. Arsuz tatil beldesi İskenderun ilçesindedir.
Hatay denince dinlerin ve kültürlerin uyum içinde bir arada yaşaması akla gelir. Hatay, tüm dinler için çok önemli merkezlerden biridir ve bu özelliği Hatay'ı farklı kılar. Hatay'a gitme fırsatınız olursa şehre yüzeysel değil de derinlemesine bakarsanız çok farklı bir boyut olduğunu keşfedebilirsiniz.
Uçakla yolculuk ediyorsanız Hatay üzerindeyken muhteşem Amik Ovası'nı görürsünüz. Tablo gibidir.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise pamuk tarlaları her yerdedir.
Hatay'da fırın ve kasap kültürü çok gelişmiştir. Kasap eti hazırlar ve fırın da pişirir. Mesela lahmacun, kağıt kebabını kasap hazırlar, fırına götürürsünüz pişer ve evinizde afiyetle yersiniz. Mahalle fırınında Hatay'ın yerel lezzetlerinden katıklı ekmek, biberli ekmek yapılır. Evde harcı hazırlanıp fırına gönderilir ve fırın yapıp pişirir. Yine tepsilerde sini kebabı(tepsi kebabı), kaytaz böreği, külçe, közlemek için sebzeler, kısacası fırında pişirilebilecek her şey gönderilir.
Künefe
Antakya Arkeoloji Müzesi(Mozaikleriyle ünlüdür)
Mezeler
Kısır
Nar ekşisi
Defne sabunu
Garlı sabun
Biber salçası
Amik Ovası
Pamuk Tarlaları
Kamış (Ney yapımında kullanılır)
Antakya Medeniyetler Korosu
Antakyalıların Facebook Gurubu
ELLEŞMEYİN KENE ,ISTIFIL OLSUN DİYEN ANTEKELİLER GRUBU
Bu bağlantı vasıtası ile gurup sayfasına giderek facebook girişinizi yaptıktan sonra katıl butonuna tıklayarak üye olabilirsiniz.
HATAY'ın NADİR HAYVAN TÜRLERİ
Hatay Dağ Ceylanı (Gazella Gazella)
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Suriye sınırında Perişan Köyünde görülmektedir.