Ana Sayfa | Hakkımızda | Gönüllü Ekip | İletişim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İletişim
   
Ziyaretçi Defteri
 
 




Keyifli vakit geçirmek için Facebook'taki "Türkiye Gezgini" grubumuza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız.



Çayınızı ya da Türk kahvenizi yanınıza almanızı ve önerdiğimiz yerleri ayrıntılı olarak keyifle incelemenizi diliyoruz. Hazırsanız tıklayınız.


--------------------------------------
ANTİK CAM EVİ

ANTAKYA - HATAY

(Sayfanin solundaki Panoramik Sanal Tur bağlantılarını izlemenizi tavsiye ederiz. Müziklidir.)
--------------------------------------

KULE RESTAURANT

HARBİYE - ANTAKYA - HATAY
--------------------------------------

ÜNLÜ BIÇAKÇI NAİM

ANTAKYA - HATAY

Adres: Dokumacı Çarşısı No:17/19 (Uzun Çarşı'da) Antakya - HATAY
Cep: 0 542 211 96 77
--------------------------------------

TARİHİ AFFAN KAHVESİ

ANTAKYA - HATAY

Adres: Kurtuluş Caddesi No:42/A Antakya - Hatay
Tel: 0 326 215 12 48
--------------------------------------

KAVAKLIK RESTAURANT

KEŞAN - EDİRNE

Adres: Çanakkale Yolu Üzeri 10.Km. Keşan - EDİRNE
Tel: 0 284 712 25 05
--------------------------------------

 
 
 

ANKARA'DA GEZİLECEK YERLER



ANKARA GEZİ PLANI

Ankara'ya gelince mutlaka Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, AOÇ, Eski Meclis ve Kurtululş Savaşı Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Kuğulu Parkı gezmelisiniz.

Anıtkabir'e yakın ve metro durağının hemen yanında bir otelde kalmak istiyorsanız Maltepe 2000 Hotel'i seçebilirsiniz. Ankara'nın turistik caddesi olan Tunalı Hilmi Caddesinde kalmak istiyorsanız sol taraftaki "Ankara'da Nerede Kalınır?" bağlantımızdan buradaki bir oteli seçebilirsiniz. Tunalı Hilmi Caddesi Kavaklıdere Semtindedir. İş seyahati yapıyorsanız bulunduğunuz lokasyona en uygun oteli seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Ankara'yı gezerken bilmeniz gereken Anadolu Medeniyetleri Müzesine ulaşım kolay ve aracınızla gidebiliyorken Kale'ye aracınızla gitmeniz zor ve zahmetlidir. Anadolu Medeniyetleri Müzesinin altındaki park yerine parkedip yürüyerek Rahmi Koç Müzesine geçebilirsiniz ve oradan hem Kaleyi, hem de Koyunpazarı sokağı gezebilirsiniz ki bu sokak hediyelikçi ve kafe olarak çok güzeldir ve mutlaka görülmesi gerekir.

1.GÜN

Malepe 2000 Hotel'de kalıyorsanız yürüyerek Anıtkabir'e gidebilirsiniz. Otelden Kızılay'a gitmek isterseniz metro'ya bindiğinizde 2 durak sonrası Kızılay'dır. Anıtkabir'den kaleye taksi tutup çıkabilirsiniz, ücret çok uygundur (12 TL civarı,2013 yılı için). Oradan inerken eski meclisler,Gençlik Parkı ve Hamam Önü Mevkisini gezebilirsiniz.

2.GÜN

2.Gün Tunalı Hilmi Caddesi, TBMM, Kuğulu Park, sonra arabanızla ya da taksiyle(30 TL civarı olabilir,2013 icin) AOÇ Hayvanat Bahçesine, AOÇ Satış yerine ve Atatürk Evi'ne gidebilirsiniz.

3. GÜN

3. Gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kale, Rahmi Koç Müzesi, Samanpazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşunu geziniz

4.GÜN

Mutlaka Beypazarı'nı geziniz. Beypazarı Ankara'nın bir ilçesidir ve Ankara'ya 100 km. mesafededir. Beypazarı gezi planını aşağıda bulabilirsiniz.

5.GÜN

Eymir Gölü, Mogan Gölü ya da Kızılcahama'a gidebilirsiniz. Kızılcahamam Ankara'nın bir ilçesidir ve Ankara'ya 82 km. mesafededir. Doğal ortamları sevenler için hafta sonu Eymir Bağevi'nde brunch çok güzeldir. Eymir Gölünde ördekler vardır.



ÇOCUKLARLA ANKARA'da YAPILACAK AKTİVİTELER

Anıtkabir, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Aqua Vega (tercihe göre Deniz Dünyası), AOÇ Hayvanat Bahçesi, Eymir Gölü, Kuğulu Park (Bu park Ankara ismiyle özdeşleşmiş olduğundan önemlidir. Kuğuların olduğu küçük bir parktır. Çocuklar güvercin besleyip oyun parkında oynayabilir. Turistik Cadde olan Tunalı Hilmi Caddesindedir.), Altınpark Tekerlekli Paten Pisti. Ayrıca yukarıdaki gezi planından çocuklarınızın ilgisine göre yerler seçebilirsiniz.



Türkiye Gezgini iyi geziler diler...




ANITKABİR Harita (Araç giriş yerini gösterir)

Muhteşem bir yapıttır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarının bulunduğu yerdir. Ankara denince akla Anıtkabir gelir. Kurtuluş Savaşı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni anlamak için hem Ankaralılar hem de yerli yabancı turistler burayı gezerler. Anıtkabir aynı zamanda Atatürk'ün Ankara'ya verdiği önemin bir göstergesidir. Ankara, Türkiye'nin kalbidir.


ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ

Yaşadığımız yerleri ve kültür oluşumumuzu anlamak açısından gerçek bir hazinedir. Yurt dışından gelen tüm konukların ve turistlerin uğrak yeridir. Müzede yorulunca ara verip dinlenip atıştırma yapabileceğiniz bir kafe de bulunmaktadır. Ulus PTT'yi sağınıza alıp gidince heykelden sonra sağa dönüyorsunuz ve tabelalar sizi müzeye götürüyor. Müzenin karşısında park yeri var. Toplu taşıma araçları ile Ulus'a gelip, taksi ile devam edebilirsiniz. Müzeye girerken bir fotoğrafınızı ve kimliğinizi verip çıkışta müze kartınızı alabilirsiniz. Giriş ücreti yerine sadece kart ücreti vererek 1 yıl geçerli olacak ve birçok yeri başka bir ücret ödemeden gezmenizi sağlayacak müze kartınızı alabilirsiniz.


ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Ankara'ya gelen hemen herkes buraya uğrar. AOÇ(Atatürk Orman Çiftliği) dondurması tam bir nostaljidir. Şençam'ın kokoreçi dillere destandır. Atatürk Orman Çiftliği 5 Mayıs 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulmuştur.


ATAKULE


ANKARA KALESİ

Ankara Kale'sini mutlaka görmeli ve Zenger Paşa Konağı'nda ya sabah kahvaltısı yapmalı ya da yemek yemelisiniz. Ankara'da Ne Yenir? linkimizden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Rahmi Koç müzesi yürüme mesafesindedir, 230 m. Kalenin giriş kapısı da Rahmi Koç Müzesinin karşısındadır. Kale'den önce ya da sonra Koyunpazarı Sokağı gezmenizi burada bir kafede oturup bir şeyler yemenizi ya da içmenizi öneririz. Alternatif olarak Ulucanlar Caddesi üzerinde inerseniz Koyunpazarı Sokak'tan yukarıya Rahmi Koç müzesine çıkarken birçok hediyelikçi ve kafe bulabilirsiniz.
Ankarada_gezilecek yerler


ETNOĞRAFYA MÜZESİ (Konum)

Kesinlikle gezmenizi tavsiye ediyoruz. Atatürk'ün naaşı 15 yıl süresince 11 kasım 1938'den 9 kasım 1953 yılına kadar burada bekletilmiştir.

Aracınıza biniyorsunuz. Numune Hastanesi'nin hemen yanından sağa dönüyorsunuz. Otopark'a parkediyorsunuz. Müzeyi geziyorsunuz. Kocaman ekranda cam ve seramik eserleri elinizle ekrana dokunarak sanal olarak yapıyorsunuz. Yaptığınız eserin fotoğrafını çekiyorsunuz. Çevrenizle paylaşıyorsunuz. Çıkışta hediyelik eşya bölümüne uğruyorsunuz ve daha önce niye gelmemişim diyorsunuz. Tekrar gelmek istiyorsunuz. Yol, gezmek hepsi en fazla toplam 2 saatinizi alıyor.

Adres: (Konum)

Hacettepe Mahallesi Talatpaşa Bulvarı ANKARA

Tel: 0 312 311 30 07


ATATÜRK EVİ MÜZESİ


II. TBMM BİNASI


ANKARA RESİM HEYKEL MÜZESİ (Konum)


MTA TABİAT TARİHİ MÜZESİ (Konum)

MTA Tabiat Müzesine mutlaka gitmeli ve keşfetmelisiniz. Çocuklar için de harika bir müzedir.

MTA Tabiat Tarihi Müzesi (Konum)
MTA_Tabiat_Tarihi_Muzesi_Ankara_Gezilecek_Yerler
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Ekibi


ROMA HAMAMI


GORDİYON MÜZESİ

Burası şehirler arası yolculuk yaptığınızda gidişte ya da dönüşte uğramanızı tavsiye ettiğimiz bir yerdir. Gordiyon Müzesi ve karşısındaki kral mezarını barındıran tümülüs gezmeye değerdir. Burada yiyecek ve içecek bir kafe ihtiyacı açısından beklediğinizi bulamayabilirsiniz. Tost ve sınırlı içecek, şanslıysanız gözleme. Hediyelik eşya olarak da sadece müze önünde masa üztüne açılmış bir tezgah vardır. Ancak bu hediyeliklerden el yapımı doğal taşlara işlenmiş eski uygarlıkların(Hitit, Frig) orijinallerinden türetilen eserlerini mutlaka almanızı tavsiye ederiz.

Eğer Kurtuluş Savaşımızın Dua Tepe gibi önemli yerlerini de gezmek isterseniz ve bu geziyi Gordiyon Müzesi ile birleştirirseniz ayrıca günü birlik de gidebilirsiniz tabi ki. Yanınızda çocuklar varsa gezinizi ona göre planlamanızı ve bunu göz önünde bulundurmanızı öneririz.


HACI BAYRAM CAMİİ


ÇENGEL HAN

Müze ve restoran kavramlarını çok başarılı bir şekilde buluşturan bir ortamdır. Burayı mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz. İsterseniz hemen karşısındaki Ankara Kalesi'ni de gezebilir ve orada yemek yiyebilirsiniz. Çengel Han Restaurant hakkında bilgi için Ankara'da Ne Yapılır? bağlantımıza bakabilirsiniz.

Türkiye Gezgini Çengel Han'ı öneriyor.

Adres: Çengelhan Rahmi M Koç Müzesi, Necatibey Mahallesi, Depo Sokak No: 1 Altındağ – ANKARA

Tel: 0 312 309 68 00


AQUA VEGA

Burayı mutlaka görmenizi öneririz. Türkiye'nin en büyük akvaryumudur. Tek kelimeyle harikadır. Alışveriş Merkezi(AVM) içerisinde olduğu için hem alışverişinizi yapabilir, hem yemek yiyebilir hem de diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Giriş ücreti "Deniz Dünyası"na göre pahalıdır. Hesaplı olsun isterseniz orayı tercih edebilirsiniz.

Türkiye Gezgini "Aqua Vega"yı öneriyor.

Adres: Nata Vega Alışveriş Merkezi, Akşemsettin Mahallesi Doğukent Caddesi Mamak - ANKARA


DENİZ DÜNYASI

Bu akvaryum çok güzeldir ve giriş ücreti "Aqua Vega"ya göre çok uygundur. Çocuklar ve her yaşta insanlarımız için bu deniz canlılarını keşfetmek harika bir deneyimdir. İç mekandaki kafesi çok hoştur, doğal bir ortamdasınız hissi verir. Hediyelik eşya kısmı da buradadır ve gerçekten güzel ürünler bulabilirsiniz. Dışarıda da kafesi vardır. Bir fırsatınız olursa farklı zamanlarda hem Çankaya tarafındaki "Aqua Vega"yı hem de burayı gezmenizi öneririz.

Adres: Şefkat Mahallesi 53.Sokak Keçiören - ANKARA (Konum)


HAMAMÖNÜ (Konum)

Mutlaka buraya gidiniz. Şehrin içerisinde tarihi bir yerde gezmenin tadını çıkarıp, kafelerde keyif yapabilirsiniz.


KUĞULU PARK Konum

Kuğulu Park Ankara ismiyle özdeşleşmiş olduğundan önemlidir. Kuğuların olduğu küçük bir parktır. Çocuklar güvercin besleyip oyun parkında oynayabilir. Turistik Cadde olan Tunalı Hilmi Caddesindedir.


EYMİR GÖLÜ

Eymir Gölü, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde olup, Ankara şehir merkezine yaklaşık 25 km. mesafededir.

Göl manzarası, temiz hava, ekmek arası balık, köfte, yürüyüş, piknik, gölde bisiklet, kayık... 7'den 70'e herkes için mükemmeldir...Hafta sonları, TRT tarafındaki girişte arabanızı park edip bisiklet kiralayabilirsiniz.

Bağevi'nde brunch rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Bağevi Tel: 0 312 490 98 99
Eymir'de hafta sonu Bağevi'ne gidiyorsanız araba girişi hafta sonu yasak olduğu için aracınızı kapı yanındaki park yerine parkedip, ringe binip Bağevi'ne ulaşabilirsiniz.
Hafta içi Bağevi'nde rezervasyonunuz varsa ya da Eymir giriş kartınız varsa aracınızla giriş yapabilirsiniz. Bağevi'ne gitmek istiyorsanız TRT binası tarafındaki kapısından giriş yapmanızı tavsiye ederiz.



BEYPAZARI(Ankara'nın ilçesidir)

KISACA:
Ankara yakınındaysanız, arabanıza atlarsınız Beypazarı'na gelirsiniz, otomobilinizi merkezde sağdaki otoparka park edersiniz. Yürümeye başlarsınız, işte o kadar. Sonra bir daha, bir daha gelmek istersiniz...Bir diğer seçenek de telefon edip günü birlik bir tur ayarlarsınız işte o kadar... Soluğu Beypazarı'nda alırsınız.

Ankaralılar'ın en popüler günübirlik gezi yerlerindedndir. Kalbur üstü kesimin de uğrak yeridir. Beypazarı'nı mutlaka gezmelisiniz. Ankara şehir merkezine 100 km. mesafededir. Burası adeta Safrabolu'yu andırır.
Kendi imkanlarınızla giderseniz Beypazarı'nın hemen girişinde sağda otopark vardır ve çok rahattır. Aşağıda Beypazarı gezi planını bulabilirsiniz.
Günübirlik turlarla da gidebilirsiniz. Frekans Turizm'i deneyebilirsiniz. Deneme fırsatınız olursa lütfen düşüncelerinizi bize iletiniz. Teşekkürler.

Taş Mektep, Beypazarı - Ankara
Beypazari_Ankara_Gezilecek_Yerler
Fotoğraf: Türkiye Gezgini Ekibi


ELMADAĞ(Ankara'nın ilçesidir)


TUZ GÖLÜ(Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesindedir)


KIZILCAHAMAM(Ankara'nın ilçesidir)




BEYPAZARI GEZİ PLANI - Yol tarifi

KISACA:
Ankara yakınındaysanız, arabanıza atlarsınız, Beypazarı'na gelirsiniz, otomobilinizi park edersiniz. Yürümeye başlarsınız, işte o kadar. Sonra bir daha, bir daha gelmek istersiniz...Bir diğer seçenek de telefon edip günü birlik bir tur ayarlarsınız işte o kadar... Soluğu Beypazarı'nda alırsınız.


Beypazarı'nı mutlaka gezmelisiniz. Beypazarı, Ankara şehir merkezine 100 km. mesafededir. Burası adeta Safrabolu'yu andırır. Ankara'dan Sincan ve Ayaş tabelalarını takip ederek Beypazarı'na ulaşabilirsiniz. Beypazarı'na gelince bir tabela merkeze gider, bir tabela da İnözü Vadisi'ne. Merkeze girerseniz sağda otopark vardır ve çok rahattır.

Kendi imkanlarınızla giderseniz tekrarlayacak olursak Beypazarı'nın hemen girişinde sağda otopark vardır ve çok rahattır. Günübirlik turlarla da gidebilirsiniz. Frekans Turizm'i deneyebilirsiniz. Deneme fırsatınız olursa lütfen düşüncelerinizi bize iletiniz. Teşekkürler.

Sabah kahvaltısı için İnözü Vadisi Dostlar Tesisi'ne gidebilirsiniz(Yemek yenilecek yerlerle ilgili bilgileri gezi planının bitiminde bulabilirsiniz). Beypazarı girişinde bir merkeze bir de İnözü Vadisi'ne tabelalar vardır. Merkezine dönmeden tabelaları takip ederek İnözü Vadisi'ne ulaşabilirsiniz. Kahvaltıdan sonra İnözü Vadisi'ni gezebilirsiniz. Dinozor sırtını andıran harika yükseltiler vardır. Burada birçok kuş ve kelebek türü barınır.

Daha sonra Beypazarı merkezine gidip girişteki otopark'a aracınızı parkedip yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz.

Şunu özellikle belirtmek gerekir ki, eğer çarşıyı, gümüşçüler çarşısını ya da müzeyi gezmek istemiyorsanız bile sadece Beypazarı ortamında kafelerde oturmak, keyif yapmak ve yemek yemek için dahi Beypazarı'na gitmeye değer.

Çarşı bir harikadır. Taş yollu eski sokakların her yaninda güzelim doğal bir manzara. Ünlü Beypazarı yaprağını, Beypazarı kurusunu, lokumunu, Beypazarı havucunu, tarhananızı, eriştenizi, el yapımı hediyelik eşyaları, muhteşem cam üzerine ebru sanatıyla yapılmış hediyelikleri, yöresel dokuma örtüleri,... alabilirsiniz. Her alışveriş yaptığınız yerden kart ya da irtibat bilgileri almanızı öneririz. Örneğin yaprak istediğiniz gibi değilse arayabilirsiniz. Alırken de bunu iletmeniz faydalı olacaktır.

Gümüşe meraklıysanız Gümüşçüler çarşısı için vakit ayırmanızı öneririz. Grupça gidiyorsanız bir kısım Gümüşçüler Çarşısı'nı gezerken diğer kısım bu vakti farklı değerlendirebilir.

Yaşayan müze muhteşemdir. Çocuklar varsa onlar için de çok güzeldir. Aynen korunmuş konağın bir odasında hikaye dinleyebilir, diğer odasında ıhlamur baskısı yapabilir, çatı katında Hacivat ile Karagöz oynatabilirsiniz. buradan hediyelikler de alabilirsiniz. Konağın girişinde kahvenizi ya da Osmanlı şerbetinizi yudumlayabilirsiniz. Biraz yokuş var. Yanınızda yürümede zorlanan biri varsa bunu dikkate almanızı öneririz.


ANA BAŞLIKLARLA BEYPAZARI GEZİ PLANI

OTOPARK – Beypazarı’nin hemen girişinde, sağda


SABAH KAHVALTISI – İnözü Vadisi'ndeyseniz "Dostlar Tesisi", Merkezdeyseniz "Mevaların Konağı"

ÖĞLE YEMEĞİ – Taş Mektep(Merkezde)

GÖZLEME, ÇAY, KAHVE - Mevaların Konağı(Merkezde)


GEZİLECEK YERLER:

İNÖZÜ VADİSİ - Araba ile “İnözü Vadisi” tabelalarını takip edip gidebilirsiniz. Dinozor sırtını andıran yer şekilleri harikadır.

HIDIRLIK TEPESİ - Araba ile gidebilirsiniz.

GÜMÜŞÇÜLER ÇARŞISI - Merkezde. Otoparka arabayı park edip yürüyebilirsiniz. Gümüşe meraklıysanız burası çok güzeldir.

ÇARŞI - Merkezde. Otoparka park edip yürüyerek gezebilirsiniz.

YAŞAYAN MÜZE - Harikadır. Eski bir konaktır ve o günkü kıyafetlere kadar aynen korunmuştur. Merkezde, yürüyerek gidebilirsiniz. Biraz yokuş var. Yanınızda yürümede zorlanan biri varsa bunu dikkate almanızı öneririz.



İNÖZÜ VADİSİ DOSTLAR TESİSİ (Ankara'ya 100 km. mesafede Beypazarı ilçesindedir)

Türkiye Gezgini İnözü Vadisi Dostlar Tesisi'ni öneriyor

Adres: İnözü Vadisi, Maden Suyu Yolu Üzeri, 4. km. Beypazarı - Ankara

Tel: 0 312 763 22 44

Tel: 0 533 638 92 69

Tel: 0 541 763 22 44


TAŞ MEKTEP (Ankara'ya 100 km. mesafede Beypazarı ilçesindedir)

Beypazarı yöresel lezzetlerini burada tadabilirsiniz. Beypazarı'na gittiğinizde mutlaka uğrayınız.

Türkiye Gezgini Taş Mektep'i öneriyor.

Adres: İstiklal Mahallesi Alaaddin Sokak No: 4 Beypazarı - Ankara

Tel: 0 312 762 76 06


MEVALARIN KONAĞI (Ankara'ya 100 km. mesafede Beypazarı ilçesindedir)

Türkiye Gezgini Mevaların Konağı'nı öneriyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Alaaddin Sokak Beypazarı - Ankara

Tel: 0 312 762 36 98




Türkiye Gezgini iyi geziler diler...









































 
 

Copyright 2010 - 2018 Türkiye Gezgini